стаття 14 із 19
3
Березень 2019року
надаємо методичні рекомендації
запобігання агресії

Як запобігти дитячій агресії: працюємо з учасниками освітнього процесу

Чому діти жорстокі одне до одного? Чому вважають, що приниження іншого і викладений у соцмережі відеодоказ цього — привід пишатися собою і свідчення героїзму? Що криється за цією агресією? А головне — як убезпечити дітей від цього? Працюємо в системі «педагоги — учні — батьки», аби гасити небезпечні прояви і запобігати їм

Людмила Царик , методист вищої категорії сектору громадянської освіти та виховної роботи відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту позашкільної освіти та виховної роботи ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти»
Оксана Мусієнко , методист вищої категорії сектору громадянської освіти та виховної роботи відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту позашкільної освіти та виховної роботи ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти»

Пропонуємо організувати в школі «Педагогічну майстерню». Запрошуйте на зустрічі педагога-організатора, практичного психолога, соціального педагога, класних керівників, батьків «проблемних» дітей і поетапно надавайте інструментарій для роботи з морально-етичного виховання дітей. Лише спільна робота всіх учасників освітнього процесу матиме позитивний результат.

Щоб прочитати статтю, увійдіть у свій акаунт. Якщо не маєте його – зареєструйтеся та отримайте демодоступ
Батьківські заборони: користь і шкода для дітей
№ 3, 2019
Булінг та його прояви в підлітковому віці